Werkwijze

Winfried Lijdsman ontwerpt unieke tuinen op maat met heldere lijnen en een krachtige beplanting.
Daarbij hanteert hij de volgende werkwijze:

KENNISMAKINGSGESPREK In een vrijblijvend gesprek bij u thuis wisselen we van gedachten over uw wensen en ideeën voor uw tuin. Met beeldmateriaal licht ik mijn ideeën toe. Een inzichtelijke offerte geeft u direct inzicht in de kosten.

 

SCHETSFASE In de schetsfase ontstaan de eerste plannen. Deze zet ik helder voor u op papier en bespreek ik met u. Daarbij komt ook de keuze voor de beplanting en overige materialen aan bod. Als u een goed gevoel heeft bij de plannen ontstaat het definitief ontwerp.

 

DEFINITIEF ONTWERP In het definitief ontwerp staat vast hoe de tuinindeling wordt. Het ontwerp wordt mondeling toegelicht. De exacte ligging van alle tuinonderdelen -het terras, de vijver de bloemborders etc- ligt vast.

 

PLANTSCHEMA De uitgekiende keuze van de beplanting wordt verwerkt in een plantschema. Daarin staat welke beplanting in uw tuin gebruikt gaan worden. Met een heldere presentatie krijgt u een goed beeld van de gebruikte beplanting.

 

DETAILLERING In de tuin worden mogelijk bouwkundige werken gebruikt. Denkt u aan een pergola, een vijver of trappartijen. Desgewenst verzorgen wij de detailtekeningen van dit bouwkundig werk.

 

UITVOERING De uitvoering van de plannen vindt plaats door hoveniers. Wij werken samen met gerenommeerde hoveniers om uw tuin tot een succes te maken. Uiteraard kunt er ook voor kiezen zelf een hovenier te zoeken of om het werk zelf uit te voeren.

 

Lees een referentie>