Visie

Winfried Lijdsman (1962) heeft ruime ervaring met ontwerpen, plantschema's en de aanleg van tuinen. Hij heeft zeer uiteenlopende projecten op zijn naam staan, van boerderijtuinen tot compacte stadstuinen. Hij ontwerpt niet alleen geheel nieuwe tuinen, maar adviseert u ook over de renovatie van uw bestaande tuin. Tevens kunnen beplantingsadviezen gegeven worden.

 

AANDACHT Winfried: "Aandacht voor de wensen van de opdrachtgever gedurende het gehele opdrachtproces staat bij mij voorop, door goed te kijken en goed te luisteren. Alleen dan kan een tuin ontstaan die bij u past. Ik ga bij het ontwerp verder uit van de eigenheid van de plek, de architectuur van de woning en uw manier van wonen en leven. Zo ontstaat een uniek ontwerp op maat, doordacht en evenwichtig en met een uitgekiende materiaalkeuze."

 

THUISVOELEN “Op de eerste plaats is een tuin de ruimte waarin je je thuis voelt en waar je graag verblijft. De tuin sluit aan bij uw manier van leven en is het verlengstuk van de woning. De tuin is de weerspiegeling van de bewoner.”

 

ONDERHOUD De onderhoudsvrije tuin bestaat niet. De tuin is geen statisch element. “Een tuin vraagt onderhoud en dat mag ook, in meer of mindere mate!’’

 

INSPIRATIE "Inspiratiebron bij mijn werk als ontwerper is de bouwstijl ‘Bossche School’. Dat komt in veel van mijn tuinontwerpen en beplantingsplannen tot uitdrukking: natuurlijke en stoere materialen, vergrijsde kleuren en een heldere lijnvoering. Ook speel ik graag met licht en donker en met verschillende maatverhoudingen, waardoor de ruimte als prettig wordt ervaren. De plantkeuze is zodanig dat het uitgangspunten van het ontwerp versterkt wordt."