Referenties

"We besloten met Winfried in zee te gaan en hebben daar geen moment spijt van gehad."
Zonder Lijdsman was het nooit zo mooi geworden.

 

Wij namen Winfried Lijdsman in de arm voor het ontwerp van onze grote voortuin aan de Hoogstraat van Berlicum. Maar Lijdsman ging verder. Van uitwerking in een compleet bestek en hulp bij de selectie van de juiste hovenier, tot aan het toezicht op de uitvoering. Voor ons heel prettig om op te bouwen. Voor hem de normaalste zaak van de wereld. Zonder hem was onze tuin nooit zo mooi geworden.

 

Geprikkeld door Lijdsmans ontwerpen in andere tuinen en de presentaties op zijn website namen we contact met Winfried op. In een prettige kennismaking legde hij uit hoe grondig en uitgebreid hij te werk gaat. Van inventarisatie van wensen tot ontwerp en van ondersteuning in de hoveniersselectie tot de begeleiding van de uitvoering.

 

We besloten met Winfried in zee te gaan en hebben daar geen moment spijt van gehad. Zijn ontwerp was meteen in de roos en na een paar detailwijzigingen konden we aan de hoveniersselectie beginnen. Winfried hield ons bij de les in het hele project, loodste ons door belangrijke keuzes en hield de vaart in het project.

 

Van de vormgeving en het lijnenspel hadden we wel kaas gegeten. Maar de beplanting was minder 'ons ding'. Geen punt: Winfried nam ons in een presentatie mee door de mogelijkheden en schetste een mooi eindbeeld, waaraan alles doordacht is. Van plantensoorten, licht/donker, hoog/laag, zichtlijnen, onderhoud en gewenste kleuren.

 

Winfrieds ontwerp, de complete plattegronden, klip en klare werkomschrijving, beplantingsplan en duidelijke materiaallijsten waren een belangrijke waarde van zijn werk. Want daarmee konden we drie hoveniers laten inschrijven op deze klus en zo appels met appels vergelijken. Ook in deze selectiefase ondersteunde Winfried ons, waarbij zijn voorkeur voor kwaliteit door alles heen blonk.

 

We kozen voor Langenhuizen Hoveniers op basis van onze eerdere ervaringen en de juiste verhouding van prijs en kwaliteit. En ook tijdens de uitvoering van de werkzaamheden van de hoveniers hield Winfried voor ons de vinger aan de pols. Tot in de details. Inmiddels is onze tuin aangelegd en officieel opgeleverd. Naar volle tevredenheid. Nu veel sproeien en de tuin de tijd geven om tot wasdom te laten komen.

 

Als je van zijn ontwerpstijl houdt, bevelen we Winfried Lijdsman van harte aan. Hij is prettig om mee te werken, rustig, gaat voor kwaliteit, denkt alles goed door. Combineert vorm met het praktische. Al kost dat soms wat discussie die hij dan best aandurft en met argumenten ingaat. Zonder Winfried was onze tuin nooit zo geworden als hij nu is. En de prijs? Die valt 100% mee en is hij dubbel en dwars waard.

 

Marc en Ellen Nelissen,
Hoogstraat Berlicum
(Bel ons gerust, Winfried heeft ons nummer)